Kassler- & currygryta

Vilken galen vecka det har varit! Har jobbat som en tok och inte hunnit/orkat med något hemma alls. Idag sov vi till 12.00!! När gjorde man det senast, som tonåring/ungdom?? Stackars 9-åringen som säkert vaknade tidigt och gick ner till tv och väntade på att nån skulle gå upp! Men han såg så nöjd ut när vi kom ner så det gick nog ingen nöd på honom ☺

Idag blir det en gammal favorit som får ta plats igen, efter 7 år i arkivet så behövdes en uppdatering efter mitt nya sätt att laga mat, självklart finns den ursprungliga varianten kvar så man kan göra det val som passar en själv bäst!

4 port.

400 g kassler
1 röd paprika
1 gul lök
5 dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
curry
örtsalt
vitpeppar
ev maizena

Strimla kassler och paprikan och hacka löken. 
Lägg i en gryta och fräs lätt.
Häll i matlagningsgrädden.
Pressa i vitlök.
Smula ner buljongtärningen. 
Häll i sojan. 
Krydda och smaka av. 
Låt små puttra tills köttet är färdigt. 
Red ev av såsen med maizena.
Servera med ris och sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

400 g kassler, utan fett (6 SP)
1 röd paprika
1 gul lök
1½ dl matlagningsgrädde 13% (11 SP)
3½ dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
curry
örtsalt
vitpeppar
ev maizena

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett och för tillbehör.

Kcal: ca 185 kcal exkl matfett, ris och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 thoughts on “Kassler- & currygryta

  1. Förstår inte riktigt vad du menar? Curry ska man krydda med och maizena använder man till att reda av såsen med om man vill ha den tjockare.

    1. Det beror ju på vilken av alternativen av receptet du gör, orginalreceptet är det 5 dl matlagningsgrädde och det Viktväktarvänliga har 1½ dl matlagningsgrädde och resten vatten 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *