Kalljästa frukostfrallor med lin- & solrosfrön

Kalljästa frukostfrallor med lin- & solrosfrön
 
8 st
 
25 g jäst
3 dl filmjölk
1 msk linfrön
½ dl solrosfrön
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl rågmjöl + ½ dl till utbakningen
4 dl vetemjöl
 
solrosfrön till garnering
 
På kvällen: Smula jästen i en bunke och lös upp den med filmjölken.
 
Tillsätt linfrön, solrosfrön, honung och salt.
Arbeta in 1 dl rågmjöl och vetemjölet.
Degen är väldigt kladdig, men arbeta inte in mer mjöl.
Använd ½ dl rågmjöl till att forma 8 st frallor.
 
Lägg frallorna på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in dem i kylskåpet att 
jäsa över natten med en bakduk över.
 
På morgonen: Sätt ugnen på 250°C.
Ställ fram bröden i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
 
Pensla frallorna med vatten och strö på solrosfrön.
 
Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 10 min.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *