Hur gott är det inte med en pasta carbonara?? Inte så viktväktarsnäll mat, men denna variant ”snubblade” jag över på Instagram och kände att jag bara var tvungen att testa. Riktigt gott om man gillar vitkål. Orginalreceptet är baserat på LCHF kost.
2 port.
1 pkt bacon
¼ vitkål (på ett ungefär, beroende på vitkålens storlek)
1 dl parmesanost
svartpeppar
basilika
1 dl grädde
smör
Skär baconet i strimlor och stek i en panna.
Ställ åt sidan.
Strimla vitkålen och stek på medelvärme i smör tills den är lite mjuk.
Häll på grädden, parmesanosten (spara lite till servering) och det stekta baconet och låt det stå och puttra lite.
Smaka av med svartpeppar och basilika.
Lägg upp på tallrik och toppa med resten av parmesanosten.
Viktväktarna Points
1 pkt kycklingbacon *
¼ vitkål (på ett ungefär, beroende på vitkålens storlek)
1 dl parmesanost *
svartpeppar
basilika
½ dl matlagningsgrädde 13% *
½ dl vatten
smör (lägg till points för så mycket du använder)
Totalt per portion blir det 7P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Orginalreceptet kommer från Lchf med Camilla
Har funderat på att testa kål istället för pasta. Tack för inspiration!
Kram Kajsa
Vitkål är ju något jag börjat att gilla sen jag började med viktväktarna och att byta ut pastan till vitkål var riktigt gott. Ska testa till fler rätter 🙂
Kram