Julmustkyckling

Julkalender 8 december

6 port.

900 g kycklingfilé
smör
2 dl crème fraiche
3 dl julmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk soja
maizena

Dela kycklingfiléerna så de blir tunna.
Bryn dem i smör på båda sidor i en stor stekpanna.
Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin, soja och mjöl i en traktörpanna.
Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter.
Lägg ner kycklingen och låt den sjuda ca 10 min.
Servera med ris eller potatis.

Viktväktarna Flex (BLÅ)

900 g kycklingfilé
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
3 dl julmust light
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk soja
2 msk maizena
(2 SP)

Totalt blir det 2 SP/port. Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *