Jordgubbssylt

Att koka egen sylt är så gott, enkelt är det också. Vill man som jag ha mindre socker så går det bra att halvera sockermängden mot originalet, brukar dock koka den lite längre så den inte blir så blaskig. Vill man inte ha jordgubbar så går det bra med andra bär.

500 g jordgubbar
250 g syltsocker

Rensa och skölj bären.
Skiva eller mixa dem.
Lägg dem i en gryta tillsammans med syltsockret och koka upp.
Koka i ca två minuter.
Tag grytan från värmen, skumma noga.
Häll upp sylten på varma, rena burkar och tillslut genast.
Förvara svalt.

Viktväktarna PersonligaPoints

500 g jordgubbar
125 g syltsocker
*

Totalt blir det 36 PP för hela satsen med sylt.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 490 kcal för hela satsen sylt.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.