Jordgubbsrutor med vit choklad
ca 24 bitar
5 dl jordgubbar
3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
1½ dl mjölk, 3%
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g riven vit choklad
Rensa jordgubbarna och skär dom i bitar.
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Vänd ner blandningen i smeten.
Smörj och bröa en form ca 30×40 cm.
Häll i smeten och fördela jordgubbsbitarna över.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 min.
Ta ut kakan och strö över chokladen.
Grädda sedan i ytterligare 5 min.
Servera den som den är när den har svalnat med lite pudrat florsocker över
eller servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp.