Första gången jag bakade dessa kakor blev dom brutalt fula, men efter att ha sett på när dom bakade dessa i Hela Sverige bakar kände jag att dom var tvungna att få en ny chans. Blev rätt ok denna gången, så pass att dom förtjänar en plats här på bloggen!
200 g smör
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
1 pkt saffran
1 äggula
Fyllning
2 äggvitor
4 msk strösocker
2 tsk lingonpulver
Arbeta samman ingredienserna till mördegen och låt degen vila i kylen 1 tim.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
Kavla ut degen till en rektangel platta, ca ½ cm tjock, på ett bakplåtspapper (så blir det lättare att rulla ihop den).
Bred marängen på degplattan och rulla ihop till en rulle.
Lägg rullen på skärbräda och låt stå i frysen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175°C.
Skär rullen i ½ cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/12/DSC_2862-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/12/DSC_2864-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/12/DSC_2861-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK