Italiensk sallad med kornris

(I samarbete med Smakbox)

Har testat för mig två nya produkter som jag fått ifrån Smakbox, kornris från Frebaco kvarn samt grönsaksbuljong utan salt från Knorr. Kornriset går utmärkt att använda istället för vanligt ris eller som i denna rätt, en lite mer matigare sallad. Buljongtärning utan tillsatt salt passar den som vill styra saltmängden själv i maträtten eller för småbarnsföräldrar som lagar egen barnmat 👌

4. port

2 dl kornris
3½ dl grönsaksbuljong
125 g färsk sparris
125 g salami, tunna skivor
50 g pinjenötter
100 g lagrad prästost
125 g rädisor
1 förp salladsmix, tex medelhavsmix

Dressing
½ citron, rivet skal och saft
2 msk olivolja
1 tsk socker
½ tsk flingsalt
svartpeppar

Sås
150 g naturell färskost
2 msk hackade soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Koka kornriset i buljongen i ca 15 min och låt sedan svalna.
Bryt av/skär bort den nedre delen på sparrisen och skär av topparna, resten skivas tunt och lägg i en skål.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll den över sparrisen.
Låt den marinera i ca 15 min.

Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt till serveringen.

Sätt på ugnen på 225°C.
Fördela salamiskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Stek dem i övre delen av ugnen i 5 min tills dom är krispiga.
Låt kallna och skär i strimlor.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omskakning.
Bryt osten i bitar och skiva rädisorna tunt.

Varva grönsaker och kornris på ett fat/tallrik, strö över ost, nötter och salami.
Servera med såsen
.

Viktväktarna Points

2 dl kornris *
3½ dl grönsaksbuljong *
125 g färsk sparris
75 g salami, tunna skivor *
35 g pinjenötter *
70 g lagrad prästost 17% *
125 g rädisor
1 förp salladsmix, tex medelhavsmix
½ citron, rivet skal och saft
2 msk olivolja (räknat på 0.5 msk) *
1 tsk sötströ
½ tsk flingsalt
svartpeppar
150 g Salikis/Larsas yoghurt 0%
2 msk hackade soltorkade tomater, torra *
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Totalt blir det 9P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

TIPS! Tycker man salladen är lite dyr i points går det att byta prästosten mot 10-12% ost istället eller salamin mot ett magrare alternativ så kommer man ner ett par points.

Kcal: ca 399 kcal/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *