Höstgryta

4 port.

500 g grytbitar av nöt eller vilt
2 morötter
1 gul lök
10 cm purjolök
2 msk tomatpuré
3 msk konc. kantarellfond
1 lagerblad
½ tsk torkad timjan
½ tsk grovmald svartpeppar
7 dl vatten
salt

Skala morötter och lök.
Slanta morötterna och klyfta löken.
Skiva purjolöken, ca 1 cm tjockt.
Lägg alla ingredienser i en gryta eller kastrull med tättslutande lock.
Låt småkoka 2 ½–3 timmar, tills köttet är så mört att det går att dra isär med en gaffel.
Rör om då och då.
Servera grytan med kokt potatis eller ris.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g grytbitar av nöt eller vilt, tex fransyska (10 SP)
2 morötter
1 gul lök
10 cm purjolök
2 msk tomatpuré
3 msk konc. kantarellfond
1 lagerblad
½ tsk torkad timjan
½ tsk grovmald svartpeppar
7 dl vatten
salt

Totalt blir det 3 SP/port för grytan. Lägg ev till SP för det matfett du tillsätter vid stekningen. Servera med valfria grönsaker.

Lägg till SP för ris eller potatis.

Kokt ris 68-94 g = 3 SP

Kokt ris 95-121 g = 4 SP

Kokt ris 122-148 g = 5 SP

Potatis 108-150 g = 3 SP

Potatis 151-193 g = 4 SP

Potatis 194-236 g = 5 SP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *