Helstekt fläskfilé med ugnsstekt polentapotatis

En liten annorlunda tillagning av den ugnsstekta potatisen som var grymt gott, kommer jag göra fler gånger.

4 port.

800 g fast potatis
1 msk olivolja
½ dl polenta
salt
peppar

500-600 g fläskfilé
valfria kryddor
matfett

Ostkräm
1½ dl riven prästost
250 g grekisk/turkisk yoghurt
½ kruka persilja

Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skiva potatisen.
Blanda den med olivolja och polenta.
Krydda med salt och peppar.
Häll ut på plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
Rör runt då och då.

Bryn köttet runtom i matfettet.
Krydda med salt, peppar och örter.
Lägg köttet på rotfruktsplåten och låt det steka med de sista 15 minuterna av potatisens stektid eller tills fläskfiléns innertemperatur är 68-70°C.

Blanda osten med yoghurten.
Hacka persiljan och blanda ner den.
Smaka av med salt och peppar.
Servera allt med valfria grönsaker till.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

750 g fast potatis (17 SP)
1 msk olivolja (4 SP)
½ dl polenta (4 SP)
salt
peppar
500-600 g fläskfilé (8 SP)
valfria kryddor
matfett (lägg till SP för den mängden du använder)
1½ dl riven prästost 17% (4 SP)
250 g grekisk/turkisk yoghurt 0%
½ kruka persilja

Totalt blir det 9 SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *