När vi hade inventering på jobbet i förra veckan så fixade jag självklart lite fikabröd som vi kunde gotta oss på. En enkel långpannekaka är perfekt om man ska baka till många 🙂
ca 24 bitar
150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Toscasmet
150 g smör
2 dl strösocker
6 msk sirap
3 dl havregryn
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Rör till sist ner det smälta smöret och mjölken.
Häll ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och värm under omrörning tills den smält ihop till en kräm.
Bred toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter.
Ta ut och skär kakan i rutor.