Havretosca

När vi hade inventering på jobbet i förra veckan så fixade jag självklart lite fikabröd som vi kunde gotta oss på. En enkel långpannekaka är perfekt om man ska baka till många 🙂

ca 24 bitar

150 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Toscasmet
150 g smör
2 dl strösocker
6 msk sirap
3 dl havregryn

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Rör till sist ner det smälta smöret och mjölken.
Häll ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och värm under omrörning tills den smält ihop till en kräm.

Bred toscasmeten över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter.
Ta ut och skär kakan i rutor.

dsc_1087

dsc_1086

dsc_1088

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *