Fisksås

6 port.

2½ dl grädde
2½ dl crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 tsk dill
1 msk gräslök
4 krm citronpeppar + lite gurkmeja för färgens skull

Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda på lite lägre värme i 5 min (tillsätt lite gurkmeja om du vill ha lite fin färg på såsen).

Servera såsen till kokt eller stekt fisk.

Viktväktarna PersonligaPoints

2½ dl matlagningsgrädde 13%/vatten *
2½ dl crème fraiche 8% *
1 fiskbuljongtärning *
1 tsk dill
1 msk gräslök
4 krm citronpeppar
+ lite gurkmeja för färgens skull

Totalt blir det 4 PP/port.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 81 kcal/port exkl fisk, potatis och extra grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Fisksås

  1. Skulle det funka med fiskfond istället för fiskbuljong. Tål inte vissa kryddor i fiskbuljong. Så tänkte om jag byter till ett par msk fond istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *