Havregrynsgröt med äpple

Är inne i en grötperiod nu på helgerna. Föredrar att variera mig lite mellan vardagsfrukost och helgfrukost för att kunna äta av allt som jag gillar utan att behöva välja bort något bara för att jag håller på med min viktresa.

Att riva ner ett äpple i gröten blir så gott samt lite högre mättnadskänsla. Testa 😉

1 port.

1 dl havregryn
2 dl vatten/mjölk
½ krm salt
½ tsk vaniljsocker
1 st äpple
2 krm kanel
mjölk

Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
Koka upp och låt koka ca 3 minuter.
Skär/grovriv äpplet i mindre bitar och blanda ner i gröten.
Pudra över kanel och häll på mjölken.

Viktväktarna Points

1 dl havregryn *
2 dl vatten
½ krm salt
1 krm vaniljpulver
½-1 st äpple
2 krm kanel
¾ dl mjölk 1.5%
*

Totalt bir det 5P/port. Lägg ev till points för övriga frukosttillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 245 kcal/port exkl övriga frukosttillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Havregrynsgröt med äpple”

  1. Jag smörstekte äpplen och hade på gröten med kanel och kardemumma . Jättegott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *