Grönpeppargryta

4 port. 

500 g fläskfilé
smör
salt 
peppar
3 dl sky
2 msk köttfond
1 dl grädde
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
1 tsk grönpepparkorn
1 msk dijonsenap
2 msk mjöl 

Skiva filén i skivor och krydda med salt och peppar.
Stek köttet i smör.
Lägg över köttet i en gryta.
Skölj ur stekpannan med 2½ dl vatten och häll skyn över köttet.
Tillsätt fond, hälften av grädden, vitlök, soja, mortlade grönpepparkorn och senap.
Sjud i 5 min under lock. 
Blanda mjölet med resten av grädden och rör ner i grytan.
Sjud ytterligare 5 min. 
Servera med potatis och grönsaker.

Viktväktarna Flex

500 g fläskfilé (8 SP)
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
salt 
peppar
3 dl sky
2 msk köttfond
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
1 tsk grönpepparkorn
1 msk dijonsenap
2 msk mjöl (2 SP)

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *