God fortsättning! Den vanliga söndagsrutinen med matsedel utgår idag då jag inte haft tiden att sitta med den då vi inte varit hemma och idag har jag jobbat. Men tror ni har en del julmatsrester att ta hand om ändå?!
Denna sallad åt vi på julafton ihop med fläskfilé i julmustsås. Blev så gott!
4-6 port
125 g färdigstrimlad grönkål
1 apelsin
1 rött äpple
½ dl cashewnötter
½ dl fetaost
Dressing
½ msk flytande honung
1 msk färskpressad citronsaft
1½ msk olivolja
1½ msk färskpressad apelsinsaft
flingsalt
svartpeppar
Skala och skär apelsinen i små bitar.
Skölj och kärna ur äpplet.
Skär det i små bitar.
Grovhacka nötterna.
Rör samman dressingen och smaka av med salt och peppar.
Blanda ihop alla ingredienser till salladen och häll över dressingen.
Låt stå kallt tills servering.
Viktväktarna Points
125 g färdigstrimlad grönkål
1 apelsin
1 rött äpple
½ dl cashewnötter *
½ dl Apertina fetaost 3% *
½ msk flytande honung *
1 msk färskpressad citronsaft
1½ msk olivolja *
1½ msk färskpressad apelsinsaft
flingsalt
svartpeppar
Totalt blir det 4P/port vid 4 port och 2P/port vid 6 port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 185 kcal/port vid 4 port och 124 kcal/port vid 6 port.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK