Det här är en av våra favoritmarinader! Fungerar både till fläsk och som här till kyckling. Testade för mig en ny potatisprodukt som vi hittade på Lidl, patatas bravas, den var riktigt god! Till serverade jag en enkel yoghurtsås på Salakis turkiska yoghurt med vitlök. Ha en trevlig helg!
6 port.
750 g kycklingkött
½ dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor finrivna
2 msk tomatpuré
1 msk soja
½-1 msk sambal oelek
1½ msk flytande honung
2 krm nymald svartpeppar
Blanda alla ingredienser till marinaden i en liten skål.
Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden.
Knyt ihop påsarna och låt marinera i kylskåpet i minst 1 timma (gärna längre).
Låt köttet rinna av väl.
Salta köttet straxt innan grillningen.
Viktväktarna Points
600 g protein (kyckling/fläsk) ev *
½ dl olivolja *
2 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor finrivna
2 msk tomatpuré
1 msk soja
½-1 msk sambal oelek
1½ msk flytande honung *
2 krm nymald svartpeppar
Marinaden blir 4P/port, men låter man köttet rinna av ordentligt så kan man nog halvera poängen när man räknar då man inte använder det som blir över.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 176 kcal/port för marinaden exkl protein och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK