Proteingröt

Köpte hem två förpackningar med proteinpulver från Tyngre när jag var inspiratör för Formsatsningen (nu Joina) innan sommaren för att testa. Fastnade för vaniljdrömmar och kanelbulle. Har använt dom litegrann och här kommer ett grötrecept jag testat mig fram till med smak av vaniljdrömmar. Varför väljer jag då att tillsätta ett proteinpulver i min kost? Jag som inte tränar, behöver jag verkligen det? Tycker det tillför en bra smak på t.ex gröten och jag känner mig mer mätt.

1 port.

1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 dl vatten
salt
½ dl proteinpulver

Blanda havregryn, mjölk, vatten och en nypa salt i en kastrull och koka upp.
Blanda ned proteinpulver och koka tills lagom konsistens.
Servera med valfri topping.

Jag hade blåbär lite ugnsrostade havregryn (recept HÄR) och sirap.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 dl havregryn (4 SP)
2 dl vatten
salt
½ dl proteinpulver
(1 SP)

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för ev tillbehör.

Kcal: 209 kcal exkl tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *