Enkel fredagsmysmat om man vill äta tacos på ett lite annat sätt än det klassiska 😍
4 port.
8 tortillabröd
1 ask Crème bonjour vitlök
400 g färdig tacofärs
½-1 gul lök
1 liten burk majs
2 dl crème fraiche
1 dl valfri tacosås
riven cheddar/mozzarellaost
Bred på tacoosten på tortillabrödet.
Fördela tacofärs, lök och majs i en sträng mitt på brödet.
Toppa med den rivna osten.
Rulla ihop tortillabröden och lägg dom i en form med skarven nedåt.
Blanda ihop crème fraiche med tacosås och bred ut såsen över tacorullarna.
Strö över mer av den rivna osten över crème fraicheröran.
Ställ in i ugnen på 200°C i ca 15-20 min.
Servera med sallad.
Kalorisnålare alternativ
Använd mager nötfärs, t.ex 5%, hemgjord tacokrydda (RECEPT), mager crème fraiche, t.ex 5 el. 8% och mager ost, t.ex 10 el. 12%. I övrigt följ receptet 👌
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK