Doritospanerad kyckling

Chips kan man använda till mer än att bara äta som dom är. Att panera kyckling i doritos gör att dom blir riktigt krispiga och goda 😊 Vi körde en variant med både kycklingben och vanlig kycklingfilé, men det kan man göra som man tycker passar bäst.

6 port.

6 st kycklingfiléer/12 kycklingben
1½ tsk av vardera krydda (salt, paprika, vitlökspeppar och pepparmix)
1-2 ägg
doritoschips

rapsolja

Sätt ugnen på 200°C.
Dela kycklingfilén i bitar eller låt dom vara som dom är, använder du kycklingben så ta bort skinnet från kycklingen.
Blanda kryddorna och strö över kycklingen runtom.
Vispa upp ägget i en skål.
Krossa doritoschipsen i en matberedaren eller lägg dom i en påse och krossa med hjälp en en kavel, lägg dom sedan i en egen skål.
Doppa kycklingen i äggvispet och sen i chipssmulorna.
Lägg kycklingen på en bakplåtspappersklädd plåt.

Spraya lite rapsolja på kycklingfiléerna och ställ in dom i mitten av ugnen i ca 30 min.
Alternativt kör dom i en airfryer.

Servera med valfria tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *