Godmorgonbullar

Igår så startade Viktväktarnas nya program. Här får man lite större valmöjligheter än innan och kan välja på 3 olika program att följa (30, 23 el. 16 SP/dag) GRÖN, BLÅ eller LILA. Recepten på denna sida kommer att vara beräknade på det BLÅ programmet, det är det jag har valt just nu att följa. Så har du valt något annat så kan det bli så att det inte stämmer med SP beräkningen (då får man räkna ut det rätta själv).

Något jag gärna unnar mig ibland så är det hembakat bröd, gör mig inget att det blir lite dyrt i SP, det går om man planerar.

8 st

25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl kesella
2 msk rapsolja
6½ dl siktat dinkelmjöl
1 nypa salt
1 uppvispat ägg
sesamfrön

Rör ut jästen i mjölken.
Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i 8 bitar och forma dem till runda bullar.
Lägg bullarna på bakplåtspapperklädd plåt.
Lägg över en handduk och låt dem stå i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Viktväktarna Flex (Blå)

25 g jäst
2 dl kall mjölk 3% (5 SP)
1 dl kesella lätt 0.3% (1 SP)
2 msk rapsolja (8 SP)
6½ dl siktat dinkelmjöl (36 SP)
1 nypa salt
1 uppvispat ägg
1 msk sesamfrön

Totalt blir det 6 SP/st.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *