Glögglimpa

Julkalender 18 december

2 st

50 g jäst
50 g smält smör
5 dl glögg
¾ dl brödsirap
1 dl russin
2 tsk salt
3 dl vetemjöl special
10 dl rågsikt

Pensla
1 ägg

Smält smör, häll i glögg och ljumma till 37°C.
Smula jästen i en bunke.
Slå på degvätskan och lös upp jästen.
Blanda ner övriga ingredienser.
Lägg över en bakduk över bunken och jäs degen i 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 2 bröd.
Lägg dom på bakplåtspapper på en plåt eller i smorda brödformar.
Nagga bröden.
Jäs i 30 min.
Pensla med ett uppvispat ägg.
Grädda i 200°C i ca 35-40 min.

2 reaktioner till “Glögglimpa”

  1. Jättegoda bröd blev det ! Undrar om man kan byta ut glöggen mot annan vätska ?

    1. Visst är dom goda 🙂 Byt mot vatten eller mjölk om man vill göra brödet och inte har glöggen, blir ju dock inte samma smak då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *