Frukostomelett med skinka & ost

På mina lediga dagar försöker jag att lyxa till det lite mer när det gäller frukosten, annars blir det alltid samma, knäcke med skinka, stekt ägg och frukt. Försöker att hålla mig till 2-5 SP till frukosten så jag kan lägga mer på lunch och middag.

1 port.

1 ägg
1 msk vatten
2½ tsk mjukost
salt
peppar
smör
75 g skinka

2 st Crisp’n wheat
philadelphiaost
gurka
örtsalt/salladskrydda

melon

Vispa ihop ägg, vatten, mjukost, salt och peppar.
Stek omeletten i lite smör på medelvärme tills smeten har stelnat.
Strimla skinkan och fördela den över omeletten.
Strö över lite persilja.

Bred på philadelphiaosten på vetekexen och lägg på skivad gurka och krydda med lite örtsalt eller salladskrydda om du vill.

Tärna en bit melon och servera den med omeletten och mackorna.

Viktväktarna Flex

1 ägg
1 msk vatten
2½ tsk mjukost, Fjällbrynt hushållsost, stark
salt
peppar
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
75 g skinka (1 SP)

2 st Crisp’n wheat (1 SP)
22 g philadelphiaost, light (1 SP)
gurka
örtsalt/salladskrydda

melon

Totalt blir det 3 SP/port.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *