9 arbetspass kvar, sen är det semester för min del 🙈 Så avis på sambon som har gått på semester nu, men vi fick inte ihop det med våra jobb att gå samtidigt och sen är det första sommaren för Jonas att inte vara på frita ett sommarlov så då slipper kidsen vara hemma själva så länge.
Dagens recept är en gammal favorit som fått sig en uppdatering, är så förtjust i mat med rosépeppar! Hoppas du finner det inspirerande och vill testa 🥰
Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋
4 port.
600 g ytterfilé
1 gul lök
matfett
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 msk chilisås
½ msk japansk soja
1-2 vitlöksklyftor
1½ msk rosépeppar
persilja
salt
peppar
Skala och finhacka lök.
Skiva/strimla filén och bryn hastigt i omgångar i matfett i en panna.
Salta och peppra.
Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg.
Blanda i fraiche, grädde, chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök.
Låt puttra några min.
Mortla rosépepparn.
Lägg i kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra i ca 5-10 min eller tills köttet känns klart.
Smaka av med salt och peppar och strö över klippt persilja.
Servera med pressad potatis och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
500 g ytterfilé *
1 gul lök
matfett (lägg till points för mängden du använder)
1 dl crème fraiche 8% *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl vatten
2 msk chilisås *
½ msk japansk soja
1-2 vitlöksklyftor
1½ msk rosépeppar
persilja
salt
peppar
Totalt blir det 6P/port exkl tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 215 kcal/port.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK