Hittade en god asieninspirerad gryta hos Kryddburken för ett tag sen som jag kände att jag bara var tvungen att testa. Det gjorde jag helt rätt i för den var supergod. Dessutom perfekt för en annan som äter viktväktarmat och vill ha goda grytor utan en massa grädde och crème fraiche i såsen. Ikväll kommer det en ny veckomatsedel för nästa vecka, så håll utkik!
6-8 port.
ca 1 kg fläskkött
1,2 l kraftig köttbuljong (egen, fond el. tärning)
3 msk kinesisk soja
1 tsk soja color
1 röd paprika
1 gul lök
1 burk ananasringar + spadet
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
salt
peppar
maizena
Skär köttet i bitar.
Bryn i stekpanna så det får fin färg.
Lägg över i en större gryta allt efterhand.
Slå på buljongen och tillsätt soja, hackad paprika och lök.
Lägg på lock och sänk värmen.
Låt grytan småputtra ca 1-1½ timme tills köttet känns mört och fint.
Tillsätt ananasen och spadet, minimajs och vattenkastanjer.
Låt allt få ett litet uppkok.
Smaka av med salt och peppar.
Red av såsen med maizena till önskad konsistens.
Viktväktarna PersonligaPoints
ca 1 kg fläskkött t.ex fläskfilé *
1,2 l kraftig köttbuljong (egen, fond el. tärning) *
3 msk kinesisk soja *
1 tsk soja color
1 röd paprika
1 gul lök
1 burk ananasringar + spadet *
1 burk minimajs
1 burk vattenkastanjer
salt
peppar
2 msk maizena *
Totalt blir det 6 PP/port vid 6 port och 4 PP/port vid 8 port. Lägg till PP för ris och ev matfett som du steker köttet i.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet
Receptet kommer från Kryddburken.