Fläskfilé med timjanssås

Någon mer som älskar maträtter med mycket sås? Många Viktväktare tycker det är svårt att göra goda såser till sina rätter, men där håller jag inte med. Självklart är en sås godare ju mer grädde den innehåller, men så länge man smaksätter den rätt så räcker det med en skvätt grädde så kan man äta en ordentlig portion sås till sin rätt utan att få dåligt samvete.

6 port.

900 g fläskfilé
salt
peppar
torkad timjan
matfett

5 dl vatten
1 msk kalvfond
½ kruka färsk timjan
1 tsk röd vinbärsgelé
1½ dl matlagningsgrädde
2½ msk maizena

Börja med såsen.
Koka upp vatten, kalvfond, gelé och en rejäl knippa med färsk timjan.
Låt det sedan småkoka medans du steker köttet så smakerna kan sätta sig.
Blanda ner grädden och red av såsen med maizena.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt ev. lite torkad timjan i såsen.

Putsa fläskfilén om så behövs och skär den sedan i lagom tjocka skivor.
Salta och krydda bägge sidor.
Tillsätt valfritt matfett i stekpannan och stek filén på bägge sidor tills den är klar.

Servera med ugnsrostad potatis eller andra rotfrukter och valfri blandad sallad.

Viktväktarna Flex

900 g fläskfilé (14 SP)
salt
peppar
torkad timjan
matfett (lägg till SP för så mycket du tar)
5 dl vatten
1 msk kalvfond
½ kruka färsk timjan
1 tsk röd vinbärsgelé (1SP)
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
2½ msk maizen
a (2 SP)

Totalt blir det 5 SP/port för sås och kött (3 SP för sås och 2 SP för kött).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *