Fläskfilé med örtagårssås & potatisgratäng
6 port.
900 g fläskfilé
smör
1 msk mortlade torkade örtkryddor (timjan, dragon, rosmarin)
salt
peppar
Putsa fläskfiléerna och krydda med dom mortlade örtkryddorna, salt och peppar.
Bryn i stekpanna i smör så de får fin färg.
Sänk värmen och slå lite vatten i botten på pannan och lägg på lock.
Låt stå så ca 15 min tills fläskfiléerna är genomstekta.
Vid servering; ta upp på skärbräda och skär i bitar.
Örtagårdssås
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl vitt vin
1 msk mortlade torkade örtkryddor (timjan, dragon, rosmarin)
2 msk kalvfond
1 buljongtärning
svartpeppar
salt
Använd en tjockbottnad kastrull och smält smöret.
Dra kastrullen från plattan och vispa ner vetemjölet.
Slå på grädden och vispa till en slät sås.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt övriga ingredienser.
Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme ca 30-40 min.
Smaka av.
Servera köttet och såsen med en krämig potatisgratäng.
Receptet kommer från Kryddburken