Fiskpinnar med curry & äpplesås

Det här var ett av mina första fiskrecept här på bloggen för ungefär 10 år sen, kände att det var dags för en liten uppdatering. Jag valde att steka i ugnen för att undvika så mycket tillsatt matfett som möjligt med tanke på att panering suger åt sig massor när man steker i panna, men vill man hellre göra det så går det ju givetvis bra det också.

6 port.

800 g torskblock
2 ägg
1½ dl ströbröd
salt
peppar
rapsolja

Sås
3 dl crème fraiche
2-3 tsk curry
gurkmeja
3 krm salt
1 äpple, skalat/finrivet och avrunnet

Blanda crème fraiche, curry, gurkmeja, salt och äpple.
Ställ kallt till servering.

Skär fisken i avlånga bitar.
Krydda med salt och peppar
Doppa dem i uppvispat ägg och därefter i ströbröd.
Pensla försiktigt med lite rapsolja på ovansidan.
Stek i ugnen i 225°C i ca 15 min.

Servera med t.ex en potatisrätt och ärtor.

Viktväktarna PersonligaPoints

800 g torskblock *
2 ägg
1½ dl ströbröd *
salt
peppar
rapsolja (lägg till PP för mängden du använder)
3 dl turkisk/grekisk yoghurt 0%
2-3 tsk curry
gurkmeja
3 krm salt
1 äpple, skalat/finrivet och avrunnet

Totalt blir det 3 PP/port exkl ev PP för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Kcal: ca 227 kcal/port exkl olja och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.