Filippas kringlor

När 11-åringen får feeling i köket! Så himla goda och wow så fina dom blev ❤

16 st

50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
1 dl socker
8 dl vetemjöl

ägg till pensling

Smält smöret och tillsätt mjölken.
Värm till 37°C.
Smula ner jästen (eller häll om du har torrjäst) i en skål och häll över den varma vätskan.
Rör så jästen löser sig.
Tillsätt socker och sist mjölet.
Spara lite till utbaket, degen ska INTE vara torr.
Täck med bakduk och låt jäsa på dragfri plats i 30 min.

Knåda ihop degen och dela sedan i 16 lika stora bitar.
Rulla ut bitarna och forma till kringlor.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Täck med bakduk och låt jäsa i ytterligare 30 min.
Sätt ugnen på 250°C.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda kringlorna mitt i ugnen i 6-8 min.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *