Superenkelt bröd att baka till helgens frukost. Använd kall degvätska istället och låt degen jäsa över natten i kylen och baka sen ut dom på morgonen 👌
24 st
50 g jäst
5 dl vatten, 37°
2 tsk salt
250 g kvarg naturell
14 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
Rör tills jästen löser sig.
Tillsätt salt, kvarg och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs under bakduk 30-45 min.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord.
Skär ut små frallor med en degskrapa och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa tills ugnen är varm.
Sätt ugnen på 225°.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Låt brödet svalna på galler.

Viktväktarna PersonligaPoints
50 g jäst *
5 dl vatten, 37°
2 tsk salt
250 g kvarg naturell 0.2%
14 dl vetemjöl *
Totalt blir det 90 PP för hela degen, dela i antalet frallor för att få fram PP/fralla tex vid 24 st blir det 4 PP/st.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet
Kcal: Totalt för hela degen blir det 3214 kcal, dela i antalet frallor för att få fram kcal/fralla tex vid 24 st blir det 134 kcal/st.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK