Det virala brödet med bara två ingredienser har hittat hit till bloggen och är mitt frukostbröd denna vecka. Nästa gång ska jag tillsätta lite salt och brödkryddor så det blir lite smak på brödet 👌
3 dl grekisk yoghurt
3 dl vetemjöl med bakpulver, Kungsörnen
Blanda ihop yoghurt och mjöl till en klibbar deg.
Dela degen i valfritt antal bitar.
Rulla degbitarna till bullar och platta till dom lite så det blir som en brödkaka.
Ställ in i mitten av ugnen på 180° i ca 20 min.
Höj värmen till 225° på grillfunktionen i 3 min till för att dom ska få lite fin färg.
Låt svalna på galler under en bakduk.
Servera!
Kaloriberäknat recept
3 dl grekisk yoghurt 0.2%
3 dl vetemjöl med bakpulver, Kungsörnen
Kcal: ca 792 kcal för hela degen, 6 st frallor ger 132 kcal/st.
Kolhydrater: 23.3 g Protein: 8.3 g Fett: 0.5 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK