Det här är nog den köttfärssåsen jag lärde mig att göra från första början. Enkel och god och görs på ingredienser som man vanligtvis alltid har hemma.
6 port.
600 g köttfärs
2 burk krossade tomater
2 buljongtärning
2 dl vatten
salt
grovmalen svartpeppar
oregano
2-4 pressad vitlöksklyfta
maizena
Bryn köttfärsen.
Krydda med salt, peppar och oregano.
Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, vattnet och pressa ner vitlöksklyftan.
Låt puttra några minuter.
Red med maizena om du vill ha såsen lite tjockare.

Viktväktarna PersonligaPoints
600 g nötfärs 5% *
2 burk krossade tomater
2 buljongtärning *
2 dl vatten
salt
grovmalen svartpeppar
oregano
2-4 pressad vitlöksklyfta
ev. maizena *
Totalt blir det 3 PP/port. Lägg till PP för matfettet du tillsätter vid stekning och för pastan. Vill du reda av såsen med maizena så lägg till PP för mängden du tar.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program
Kcal: ca 161 kcal/port exkl matfett, maizena, tillbehör och grönsaker.

