Dinkelpannkakor

Att äta pannkakor som viktväktare är inte lätt då det innehåller en massa mjöl och mjölk som är dyrt i points för Viktväktare, dessa dinkelpannkakor med extra ägg är riktigt goda och mättar mer än dom vanliga pannkakorna. Dessa kör jag med nu när resten av familjen äter dom klassiska pannkakorna. Servera med hemkokt sylt!

2 port.

2½ dl dinkelmjöl siktat
1½ tsk salt
1 krm vaniljpulver
4 dl mjölk
6 ägg

Blanda mjöl, salt och vaniljpulver i en bunke.
Vispa ner mjölken.
Knäck i äggen och vispa ihop allt till en smet.
Värm oljan i en pannkakslagg eller stekpanna och stek fina pannkakor.

Viktväktarna Points

2½ dl dinkelmjöl siktat *
1½ tsk salt
1 krm vaniljpulver
2 dl mjölk 1,5% *
2 dl vatten
6 ägg

Totalt blir det 10P/port. Går att utesluta mjölken helt och bara köra på vatten, då blir det 8P/port. Lägg till points för matfettet du steker i.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 526 kcal/port med mjölk i smeten och ca 489 kcal/port med bara vatten i smeten, lägg till kcal för sylt.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *