Underbart gott hemgjort godis 🤎
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
200 gram mjölkchoklad med daim
Topping
2 hackade dubbeldaim
Klä en form cirka 15*15 med bakplåtspapper.
Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120°C (använd termometer).
Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör tills smeten är jämn och blank.
Vänd upp fudgesmeten i formen.
Strö över hackad daim.
Ställ sedan kallt över natten.
Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv, eller degskrapa.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/12/DSC_7087-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/12/DSC_7083-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK