Daimfudge

Underbart gott hemgjort godis 🤎

3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
200 gram mjölkchoklad med daim

Topping
2 hackade dubbeldaim

Klä en form cirka 15*15 med bakplåtspapper.
Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120°C (använd termometer).
Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör tills smeten är jämn och blank.
Vänd upp fudgesmeten i formen.
Strö över hackad daim.
Ställ sedan kallt över natten.
Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv, eller degskrapa.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *