Då var en arbetsvecka gjord och äntligen helg. Ska bli skönt att få vara ledig! Fixa med lite nya recept som ska komma ut på bloggen står på min todolista! Ha en trevlig helg!
6 port.
4 stora kycklingfiléer
1 gul lök
smör/olja
3 krm salt
2 klyftor vitlök
1-2 tsk sambal oelek
2-3 tsk currypulver
2 tsk garam masala
½-1 tsk currypasta, grön eller röd
1 äpple
1 dl vitt vin eller vatten
3 dl vatten
3 dl grädde eller kokosmjölk
2 buljongtärningar, grönsak eller kyckling
2 msk mango chutney
Skär kycklingen i tärningar ca 2×2 cm.
Lägg i en stekgryta eller stekpanna med höga kanter.
Skala och finhacka löken och tillsätt den.
Tillsätt matolja.
Bryn kycklingbitar och lök.
Salta.
Skala och hacka eller pressa i vitlöken och rör i tillsammans med sambal oelek, currypulver, garam masala och currypasta.
Skala och riv eller hacka äpplet.
Tillsätt äpple, vitt vin (eller vatten), vatten, buljongtärning samt mango chutney.
Rör och koka upp.
Tillsätt grädde eller kokosmjölk.
Låt puttra på låg värme medan du kokar ris.
Smaka av kycklingcurryn innan servering och smaka om det behövs mer salt, sötma av mango chutney eller hetta av sambal oelek chili.

Viktväktarna PersonligaPoints
4 kycklingfiléer
1 gul lök
smör/olja (lägg till PP för mängden du använder)
3 krm salt
2 klyftor vitlök
1-2 tsk sambal oelek
2-3 tsk currypulver
2 tsk garam masala
½-1 tsk currypasta, grön eller röd
1 äpple
1 dl vitt matlagningsvin *
3 dl vatten
3 dl kokosmjölk lätt *
2 buljongtärningar, grönsak eller kyckling *
2 msk mango chutney *
Totalt blir det 3 PP/port. Lägg till PP för ris. Servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK