Choklad & apelsinrutor

Choklad & apelsinrutor

200 g mjölkchoklad
200 g smör
2½ dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
saft + skal av 1 apelsin

Garnering
150 g Marabou apelsin krokant

Smält chokladen.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.

Tillsätt chokladen, vetemjölsblandningen, saft och skal av apelsinen till 
ägg- och smörblandningen.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30×40 cm.
Grädda i 200°C i 15-20 min.

Smält chokladen på låg värme i en kastrull, bred den ovanpå den något avsvalnade kakan.
Gör mönster med en gaffel och skär i rutor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *