200 g mjölkchoklad
200 g smör, rumstemp
2½ dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
saft + skal av 1 apelsin
Garnering
150 g Marabou apelsin krokant
Smält mjölkchokladen i ett vattenbad på spisen eller i micron.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
Tillsätt den smälta chokladen, vetemjölsblandningen, saft och skal av apelsinen till
ägg- och smörblandningen.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30×40 cm.
Grädda i 200°C i 15-20 min.
Smält apelsinkrokant chokladen på låg värme i ett vattenbad på spisen eller i micron, bred den ovanpå den något avsvalnade kakan.
Gör mönster med en gaffel och skär i rutor.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK