Chicken Tikka Masala med naan

Denna rätt finns egentligen redan i arkivet, men hittade ett recepttips på hembakat naan så var tvungen att testa plus att det är i stort sett bara jag som gillar indisk mat i familjen så det passar ju bättre att jag äter det till lunch när suget smyger sig på 😊

Glöm inte att följa mig på Instagram om du inte redan gör det, lägger ut mer tips och trix där än här på bloggen, direktlänk längst ner i detta inlägg 😉

3 port.

500 g kyckling
smör/olja
salt
peppar
150 g körsbärstomater
300 g Tikka Masala

Naan
50 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
45 g grekisk yoghurt

Strimla kycklingen och stek i smör/olja tills den är nästan klar, krydda med salt och peppar.
Tillsätt halverade körsbärstomater och låt det fräsa med en kort stund.
Häll i grytbasen och låt det sjuda upp, låt det småputtra i 5-10 min så kycklingen hinner gå klart.
Servera med ris.

Knåda ihop ingredienserna till brödet och dela degen i tre delar.
Platta ut varje degbit till ett runt bröd.
Stek i en torr panna på båda sidor tills dom fått ordentligt med färg och känns klara.

Kalorisnålare alternativ

Använd Pataks grytbas samt grekisk yoghurt 0% till brödet. I övrigt följ receptet och håll koll på portionen så det passar dina mål 👌

En portion för mig med 40 g okokt ris blev ca 500 kcal exkl tillsatt matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *