Bruschetta med tomat & parmesanost

I fredags fixade vi till en liten snabb förrätt medans vi väntade på att maten skulle bli klar i ugnen. Blev en klassisk bruschetta, men med riven parmesanost ovanpå. Såå goda!

1 liten baguette skuren i skivor
olivolja

3 tomater nedskurna i småbitar
1 vitlöksklyfta finriven eller pressad
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
havssalt
svartpeppar
färsk basilika
riven parmesanost

Lägg baguetteskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja.
Rosta i ugn på 225°C ca 5 minuter.

Blanda ihop tomater och vitlök och smaka av med olivolja, vinäger, salt och peppar.
Vänd ner basilikan och lägg på brödskivorna, avsluta med att strö över rikligt med parmesanost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *