Bruschetta med tomat & parmesanost

I fredags fixade vi till en liten snabb förrätt medans vi väntade på att maten skulle bli klar i ugnen. Blev en klassisk bruschetta, men med riven parmesanost ovanpå. Såå goda!

1 liten baguette skuren i skivor
olivolja

3 tomater nedskurna i småbitar
1 vitlöksklyfta finriven eller pressad
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
havssalt
svartpeppar
färsk basilika
riven parmesanost

Lägg baguetteskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja.
Rosta i ugn på 225°C ca 5 minuter.

Blanda ihop tomater och vitlök och smaka av med olivolja, vinäger, salt och peppar.
Vänd ner basilikan och lägg på brödskivorna, avsluta med att strö över rikligt med parmesanost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *