4 port.
1 kg blomkål
5 dl grönsaksbuljong
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
300 g miniköttbullar
persilja
Dela blomkålen i buketter.
Skär stockarna i bitar, koka upp buljongen och lägg i blomkålen.
Koka den mjuk.
Tillsätt mjölken, finfördela med stavmixer.
Krydda.
Stek köttbullarna i lite smör, trä upp på spett.
Servera spett och gärna bröd till soppan.
Strö över lite persilja.

Viktväktarna PersonligaPoints
1 kg blomkål
5 dl grönsaksbuljong
5 dl mjölk, 3 % *
1 tsk salt
2 krm peppar
300 g delikatessköttbullar, Felix *
persilja
Totalt 10 PP/port. Lägg ev till PP för matfettet vid stekning av köttbullarna.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program


