Banansockerkaka med glasyr
100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
½ dl mjölk
2 mogna bananer
Glasyr
3-3½ dl florsocker
3-3½ msk vatten
bananessens
gul pastafärg/karamellfärg
strössel
Smörj och bröa en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1½ liter.
Låt matfettet bli rumsvarmt.
Rör ihop matfett och socker.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa till en jämn smet.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel.
Rör ihop med det andra till en jämn smet.
Mosa bananerna ordentligt.
Tillsätt mjölken samt de mosade bananerna till smeten och rör till en jämn smet.
Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 1 timma.
Låt banankakan svalna några minuter innan du stjälper upp den på ett fat.
Låt svalna under sockerkaksformen.
Rör ihop florsocker och vatten till en lagom konsistens.
Smaksätt med bananessens.
Tillsätt lite gul färg.
Häll ut glasyren på sockerkakan och strö över lite strössel.