Baconsås med paprika & vitlök

4 port.

2 förp kycklingbacon
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
pepparmix

Strimla baconet och stek i lite matfett.
Finhacka löken och skär paprikan i bitar och tillsätt dessa i pannan med baconet, pressa även i vitlöksklyftorna.
När löken börjar bli genomskinlig så smula ner buljongtärningen och häll på vattnet.
Låt det koka upp och häll sedan i grädde och crème fraiche.
Låt det koka upp och sedan stå och småputtra till önskad konsistens.
Smaka av med pepparmix.

Servera med pasta och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

2 förp kycklingbacon (7 SP)
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
1 dl crème fraiche 5% (3 SP)
pepparmix

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg ev till SP för det matfett du steker i och sen SP för pasta. Servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *