Baconsås med grönkålspesto

Ännu en rätt med råvaror från två olika Smakboxar. Grönkålspesto från Svegro och pasta från Zeta. Mums!

6 port.

6 port. pasta
3 förp. bacon
375 g champinjoner
1½ dl mjölk
3¾ dl matlagningsgrädde
3 msk grönkålspesto
svartpeppar
ev salt
maizena

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skär baconet i breda bitar.
Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar.
Stek svampen i olja i en stekpanna och blanda i baconet.
Rör i mjölken, grädden (vatten) och peston i pannan.
Låt sjuda någon minut.
Smaka av med peppar och ev salt.
Servera pastan med svamp- och baconsåsen.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

6 port. pasta (lägg till SP för mängden du tar)
3 förp. kycklingbacon (10 SP)
375 g champinjoner
3 dl gräddmjölk 6% (12 SP)
2¼ dl vatten
3 msk grönkålspesto (8 SP)
svartpeppar
ev salt
3 msk maizena (3 SP)

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett och servera rätten med valfria grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Baconsås med grönkålspesto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.