Vaniljpannkakor

Något som går hemma hos oss är mjölk. Köper minst 10-12 st 1,5 l förpackningar i veckan. Ska vi göra pannkakor så går det åt lite till då jag brukar göra på 8 st ägg så det även räcker till 2 matådor. Så när det kom en ny sorts mjölk med hem i förra Smakboxen, Klöver mjölkdryck passade vi på att göra ett lass pannkakor då familjen helst dricker den 3% mjölken så den inte gick till spillo.

4 port.

3 dl vetemjöl
 3 ägg
6 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig, tunn smet utan klumpar.
Det går bra att använda elvisp när du gör pannkakssmet.
Tillsätt resten av mjölken, smält smör, vaniljsocker samt salt.
Låt svälla 20 min.
Grädda pannkakorna i het stekpanna.
När ytan blivit matt och smeten stelnat är det dags att vända pannkakan.
Färgen ska vara vackert guldbrun.
Använd sparsamt med smet till varje pannkaka så att de blir tunna och får en frasig spetskant.
Lägg pannkakorna undan för undan på ett varmt serveringsfat som
lämpligen placeras över en kastrull med hett vatten, så håller dom värmen.
Servera med sylt och glass/vispad grädde.

Pannkakorna äter vi helst med hemkokt sylt, denna gång blev det med jordgubbar.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.