Hade en förpackning Kvibille ädelostkräm i kylen som jag inte visste hur jag skulle använda då det är något som kanske inte familjen är så förtjust i. Så behövde göra något så jag kunde ”gömma” den i själva rätten. Så det blev en pastasås med bacon! Ingen som märkte något mer än att ”vad är det för ost i maten?” 😁
Fick även till det Viktväktarvänliga alternativet riktigt bra tycker jag, hoppas du vill testa!
6-8 port.
4 förp bacon
3 vitlöksklyftor
1 förp Kvibille Ädel crème, 175 g
1 hönsbuljongtärning
3 dl grädde
ca 3 dl pastavatten
salt
peppar
Skär baconet i bitar.
Skala vitlöken.
Stek baconet i en panna, lägg det på ett hushållspapper så överblivet fett sugs upp.
Stek gärna i två omgångar.
Tillsätt pressad vitlök och smula i buljongtärningen.
Rör i ädelostkrämen och grädden och låt det koka upp.
Späd med pastavatten till lagom konsistens.
Servera med nykokt pasta och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points
4 förp kycklingbacon *
3 vitlöksklyftor
1 förp Kvibille Ädel crème, 175 g *
1 hönsbuljongtärning *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
ca 5 dl pastavatten
salt
peppar
Totalt blir det 6P/port om man delar det i 8 port och 8P/port om man delar i 6 port exkl tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 160 kcal/port för 8 port och 213 kcal/port för 6 port exkl tillbehör.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK