En vardagsklassisker med asiatiska smaker!
4 port.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 morötter
500 g kycklingfärs
olja
1 tsk ingefära
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
3 msk ketjap manis (söt soja)
salt
peppar
Skala lök, vitlök och morötter, hacka lök och vitlök och riv morötterna grovt.
Fräs lök, vitlök och färs i oljan i en gryta.
Blanda ner morötterna och låt dem fräsa med några minuter.
Rör ner ingefära, tomatpuré, vatten, smulad buljongtärning och kokosmjölk.
Låt det koka sakta ca 15 minuter.
Smaksätt med ketjap manis, salt och peppar.
Servera med ägg- eller glasnudlar.
Ketjap manis sojan går att byta mot vanlig soja.

Viktväktarna PersonligaPoints
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
500 g kycklingfärs *
olja (lägg till PP för mängden du använder)
1 tsk ingefära
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning *
200 ml kokosmjölk, lätt *
3 msk ketjap manis (söt soja)
salt
peppar
Totalt blir det 6 PP/port.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK