Asiatisk kycklingfärssås

En vardagsklassisker med asiatiska smaker!

4 port.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 morötter
500 g kycklingfärs
olja
1 tsk ingefära
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
3 msk ketjap manis (söt soja)
salt
peppar

Skala lök, vitlök och morötter, hacka lök och vitlök och riv morötterna grovt.
Fräs lök, vitlök och färs i oljan i en gryta.
Blanda ner morötterna och låt dem fräsa med några minuter.
Rör ner ingefära, tomatpuré, vatten, smulad buljongtärning och kokosmjölk.
Låt det koka sakta ca 15 minuter.
Smaksätt med ketjap manis, salt och peppar.

Servera med ägg- eller glasnudlar.

Ketjap manis sojan går att byta mot vanlig soja.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
500 g kycklingfärs (12 SP)
olja (lägg till SP för mängden du använder)
1 tsk ingefära
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 ml kokosmjölk, lätt (17 SP)
3 msk ketjap manis (söt soja)
salt
peppar

Totalt blir det 7 SP/port.

1 port. äggnudlar är 4 SP ( 96-123 g).

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *