Äppelpannacotta med kardemummacrisp

Äppelpannacotta

4 glas

½ stort äpple
kanel
råsocker

4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ dl konc. äppeljuice
2 gelatinblad
ev. socker

37 g smör
½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
½ msk socker
½ msk kardemumma

Skala och dela äpplet i mindre bitar.
Stek i smör och pudra över kanel och råsocker.
Låt stå i pannan tills sockret har karamelliserats.
Fördela äpplebitarna i botten på glasen.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min.
Koka upp grädde, mjölk, juice och ev lite socker om man vill ha den lite sötare.
Ta bort från plattan och rör i gelatinbladen.
Häll upp i glas på äpplebitarna och ställ in i kylen i minst 3-4 tim.

Gör crispen genom att nypa ihop alla ingredienser till en gryning massa. 
Strö ut det på en plåt och rosta i 190°C i ca 10 min eller tills det fått gyllene färg.
 Låt svalna och strö sedan crispet på pannacottan innan servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *