Amerikansk äggsallad på knäcke

Detta lärde jag mig av min värdmamma när jag var i Usa som au pair för typ 18 år sen, men då blandade dom med majonnäs istället för crème fraiche. Så vill man byta ut crème frache mot majonnäs så går det alldeles utmärkt. Tror jag ska ta och äta detta till frukost i helgen när jag är ledig och kan njuta av frukosten lite mer.

1 port.

2 st hårdkokta ägg
1½ msk yoplait lätt fraiche 8%
1½ tsk persilja
salt
peppar
2 skivor Wasa Delikatess
4 skivor kycklingbacon

Skala och mosa äggen med en gaffel.
Blanda i crème fraiche och lite finklippt persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran på knäckebrödet och servera med stekt kycklingbacon.

Viktväktarna Points

2 st hårdkokta ägg
1½ msk yoplait lätt fraiche 8% *
1½ tsk persilja
salt
peppar
2 skivor Wasa Delikatess *
4 skivor kycklingbacon *

Totalt 4P/port. Lägg ev till points för smöret på mackan.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

2 reaktioner till “Amerikansk äggsallad på knäcke”

  1. Den här röran var ju riktigt god! Fast jag hade bara vanlig créme fraiche och vanligt grovt bröd till men funkade utmärkt ändå 😀

    1. Ja det går ju att ta vilken crème fraiche man vill och ett vanligt mjukt bröd 🙂 Tack för feedbacken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *