Ägg- & falukorvsmacka

Ni vet dom där goda mackorna man kan köpa på dom flesta bensinmackarna med ägg och falukorv. Blev så sugen på en sån så det fick bli en hemmavariant av den mackan. Uppskattades jättemycket av familjen. Perfekt till kvällsmat eller lunch om man vill ha en lite enklare måltid.

6 port.

12 brödskivor
600 g falukorv
smör
sallad
12 ägg
salt
peppar

Börja med att skiva upp korven och stek i en panna med lite smör.
Stek äggen på båda sidor, krydda med salt och peppar.

Smöra bröden och lägg på salladsblad.
Fördela korv och ägg på smörgåsarna och dra nåt varv med pepparkvarnen och strö lite flingsalt över.

Viktväktarna Flex (BLÅ)

12 brödskivor tex. Pågen levainbröd (28 SP)
600 g middagskorv, Lithells (32 SP)
smör (lägg till SP för mängden du tar)
sallad
12 ägg
salt
peppar

Totalt blir det 10 SP/port. Lägg till mer grönsaker/frukt vid sidan av om du vill.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *