6 port.
400 g köttfärs
2 l vatten
2 tärningar köttbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g potatis
1½ paprika
4 msk tomatpuré
oregano
curry
salt
peppar
Bryn färsen i en stekpanna.
Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull.
När färsen är färdig brynt tillsätt den och de skurna grönsakerna och potatisen i kastrullen.
Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i 20 min.
Servera soppan tillsammans med ett gott bröd.
Viktväktarna Points
400 g nötfärs 5% *
2 l vatten
2 tärningar köttbuljong *
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
700 g potatis *
1½ paprika
4 msk tomatpuré
oregano
curry
salt
peppar
Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för valfritt bröd om du äter det till soppan.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet