Gårdagskvällen spenderade vi i Lindesberg med sambons jobb på Restaurang LindeGastro där vi åt gott, drack gott och spelade en omgång bowling. Så trevlig kväll med en massa tokigheter som det skrattades åt så man fick ont i magen. Idag är säkert flera av sällskapet riktigt trötta, jag känner mig superfräsch, men jag var ju chaufför för kvällen 😁 Tur är väl det då mina söndagar brukar innehålla mycket på todolistan med matlådeförberedelser mm
Här kommer en uppdaterad verision av ett tidigare utlagt recept här på bloggen från 2015 på en enkel köttgryta som funkar både till vardag och helg. Vill man inte ha kött så går det lika bra med kyckling.
6 port.
ca 750 g valfritt fläskkött, vi hade fläskytterfilé
smör/olja
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 msk vetemjöl
4 dl vatten
2 dl grädde
2 msk dijonsenap
1 msk örtkryddor provencale
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skär köttet i mindre bitar/strimlor så förkortas koktiden.
Stek lök, vitlök och kött i matfettet i en gryta eller stor stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Strö över mjölet och blanda runt.
Häll på vatten under omrörning.
Koka upp och låt koka under lock ca 20 min eller tills köttet är mört.
Tillsätt grädde, senap och örter i grytan.
Ge den ett hastigt uppkok.
Servera grytan med t.ex ris och grönsaker.
Viktväktarna Points
ca 600 g valfritt fläskkött, vi hade fläskytterfilé *
smör/olja (lägg till points för mängden du använder)
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 msk vetemjöl *
4 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde 13% *
2 msk dijonsenap *
1 msk örtkryddor provencale
Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 174 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK