Klassisk mjuk kaka med en liten tvist av fläder.
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl fläderblomsdryck, Kiviks musteri, kokhett
Fyllning
1 dl fläderblomsdryck, Kiviks musteri
125 g smör
3 msk vaniljsocker
Garnering
florsocker
Sätt ugnen på 175°C.
Smöra och bröa en springform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till äggsmeten tillsammans med fläderdrycken.
Rör om till en slät smet.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30–40 min.
Låt den svalna.
Dela kakan i två bottnar när den har kallnat.
Koka ihop fläderdryck och smör.
Tillsätt vaniljsockret och rör om tills sockret har smält.
Fördela fyllningen på bottnarnas smuligaste sidor.
Lägg den ena bottnen på den andra, fyllning mot fyllning.
Täck kakan med plastfolie.
Låt kakan stå i kylskåp till nästa dag.
Pudra kakan med florsocker vid servering.